Kaneelbroodjes

's Avonds na het avondeten had ik het plan om kaneelbroodjes te gaan bakken. Niet zo heel goed voorbereid/ingelezen haalde ik ze pas om 22:30 uit de oven en moest ik eigenlijk al weer naar bed toe. Dat resulteerde in alleen maar foto's met mijn mobieltje en dat is jammer. Want deze kaneelbroodjes zijn echt héél erg lekker. Zo lekker dat ze het eigenlijk verdienen om mooi op de foto gezet te worden met mooi servies, maar helaas.
Ik had mij dus helaas wel verkeken op de rijstijden, en daardoor was het wat meer werk dan ik in eerste instantie dacht. Meer om lekker op een zondag middag te doen, dan na een drukke werkdag waarbij je de volgende dag weer vroeg op moet.



Kaneelbroodjes

Deeg:
1 pakje droge gist
⅓ cup suiker + 1 tl
½ cup handwarm water
¾ cup plantaardige melk, op kamertemperatuur
⅓ cup zonnenbloem olie
¾ tl kaneel
3½-4 cups tarwebloem

Vulling:
¼ cup bruine suiker
¼ cup gewone suiker
1 el kaneelpoeder
2 el bloem

¼ cup plantaardige margarine

Icing:
1 cup poedersuiker
1½-2 el plantaardige melk
1 tl vanille extract

In een grote kom de gist en 1 tl suiker oplossen in het handwarme water. Laat staan voor een paar minuten.
Voeg de rest van de suiker, "melk", olie, zout, kaneel en 2 cups tarwebloem. Roer alles door voor 1 minuut. Voeg de bloem beetje bij beetje toe tot je ongeveer 3½ cups hebt toegevoegd. Kneed tot het een zachte deeg is, wanneer het te plakkerig is voeg je nog wat bloem toe.

Bestrooi een werk oppervlakte met bloem en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten tot het een mooi soepel deeg is. Plaats in een met olie besmeerde kom, bedek met plastic of een handdoek en zet voor ongeveer een uur op een warme plek tot het ongeveer verdubbeld is in grootte.

Druk het deeg in en laat het nog eens 10 minuten rusten. Ondertussen meng je alle ingredienten van de vulling samen. Bestrooi een werk oppervlakte met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een vlak van 30 * 45 cm. Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg. Breek de margarine op in stukjes en verdeel dit over het deeg, dit hoeft niet netjes en egaal te gebeuren.

Rol het deeg strak op in de lengte. Gebruik een beetje water om het uiteinde vast te maken aan de rol.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol op in mooie gelijke delen. (Het recept zegt 12 stuks, maar ik heb er wel 17 stuks uitgehaald).
Leg ze op de bakplaat neer, en bedek met een theedoek en laat nog een rusten voor 30 tot 45 minuten


Verhit de oven voor op 180C. Bak de kaneelbroodjes voor ongeveer 18-22 minuten, ze moeten er licht gebruind uitzien.
Voor de icing meng je alle ingrediënten in een klein kommetje, en bedruip de kaneelbroodjes met het suikermengsel.




Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Afgelopen weekend gemaakt voor pasen. Het deeg leek na het rijzen een stuk minder stevig dan op jou foto en daarom moeilijk op te rollen, maar het eindresultaat zag er mooi uit en smaakte heerlijk! Dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen